Marokko in cijfers

Marokko in cijfers

Noord-West Afrika, begrensd in het Noorden door de Middellandse Zee, in het Westen door de Atlantische Oceaan, in het Oosten door Algerije en in het Zuiden door Mauritanië.

12 bestuurlijke regio’s. Marokko is verdeeld in 12 regio’s, die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in provincies (of prefecturen).

Dirham (1 DH= ca.0,10 euro) onderverdeeld in 100 centimes. Er zijn biljetten van 10,50,100 en 200 DH en muntstukken van 1 en 5 DH en van 5,10,20, en 50 centimes. Het is niet toegestaan om Dirhams te importeren of te exporteren. Indien u nog Dirhams heeft bij uw vertrek kunt u deze inwisselen op vertoon het ticket van het wisselkantoor of van een bankautomaat.

Het Arabisch is de nationale taal, en in 2014 is het Berbers ook een nationale taal geworden. In Marokko spreken veel mensen ook Frans en Spaans. In de steden en toeristische centra spreekt men veelal Engels.

De Marokkaanse keuken wordt door haar Arabische, Berberse en Andalusische invloeden beschouwd als de nummer 1 van de Arabische landen en nummer 3 wereldwijd. De gerechten worden bereid met geurige kruiden en zoete nuances.