Paradijs van welzijn

Riads, tuinen, hammams, heel Marokko is synoniem van welzijn als levenskunst. Alle grote hotels bezitten tegenwoordig hun spa of hun fitnesscentrum. Luxe en comfort laten zich uitstekend combineren met de Marokkaanse traditie en levenskunst. Enkele van deze etablissementen bieden een uitzonderlijke omgeving, zoals de spa van een hotel in Tanger die een panoramisch uitzicht biedt over de Straat van Gibraltar.

Agadir, Marrakech, Essaouira, Fès, Tanger en Casablanca, … Verschillende bestemmingen bieden verblijven waar het welzijn centraal staat. Agadir en Essaouira, langs de Atlantische kust, bieden thalassotherapie. Marrakech is de ideale bestemming om u te laten verwennen door balneotherapie, in een spa of een hammam. Fès is befaamd om de nabijheid van het beroemde kuuroord in Mouley Yacoub dat bekend staat om de kwaliteit van het zwavelhoudende water. Hoogwaardige natuurlijke producten met erkende heilzame eigenschappen vormen de basis van de geboden behandelingen.

Overal kunt u genieten van het plezier van de hammam. De hammam, plaats bij uitstek voor ontspanning en ontmoetingen, is een ware instelling in Marokko. De badhuizen zijn dikwijls rijk gedecoreerd en er heerst een ontspannende sfeer. Scrubben met olijfzeep, een bodywrap met henna of rhassoul, een massage met etherische oliën behoren tot de geboden verzorgende behandelingen.

Voor een direct contact met de natuur is er het zandbad in de woestijn, dat onder andere geboden wordt in de omgeving van Tinfou en in Merzouga, in de Drâa vallei. Enkele tour operators bieden, eveneens in de woestijn, verblijven die de ontdekking van de uitgestrekte natuur combineren met lichaamsverzorging. Om uw verblijf optimaal voor te bereiden, kunt u de lijst van hotels raadplegen die deze activiteiten bieden. Het traditionele hartelijke onthaal staat garant voor het succes van uw “wellness”-verblijf in Marokko. Beleef deze unieke ervaring om nieuwe energie op te doen en u te ontspannen, ver van de sleur van het dagelijks leven.

Arganolie

De arganboom is een inheemse boom in Marokko. In de noot van de vrucht zit een pit die vermalen wordt door nijvere vrouwenhanden en waaruit een honingkleurige olie gewonnen wordt. Arganolie wordt in de keuken gebruikt om het hazelnootaroma, maar heeft ook cosmetische en medicinale eigenschappen. Arganolie beschermt de huid tegen veroudering, versterkt het spierweefsel, regelt de toevoer van goede vetten in het bloed en hydrateert de opperhuid.

Allereerst het advies van de specialist: het verdient voorkeur om, de avond tevoren, het lichaam al met arganolie in te wrijven. Wanneer u de volgende dag in de hamman aankomt, wordt u, als u aan de hitte gewend bent en even snel gedoucht hebt, door een medewerk(st)er royaal ingesmeerd met zachte zeep. Deze pasta op basis van olijfolie bevat hydraterende en verzachtende werkstoffen. Met een kessa (scrubwashandje) wordt uw huid met rondgaande bewegingen gescrubt om dode huidcellen te verwijderen. Soms worden er rozenblaadjes toegevoegd aan de arganolie. De massage begint bij de enkels en gaat geleidelijk langs het hele lichaam omhoog. Na een verblijf in de rustruimte en na het drinken van een glas muntthee, met of zonder koekje, wordt het afgeraden om meteen te gaan douchen. Zo blijft de huid langer soepel en zijdezacht.