Atlantische oceaan

De drukst bezochte stranden liggen natuurlijk op korte afstand van de steden, vooral langs de Atlantische kust. Maar er zijn er honderden die in een ongerepte natuurlijke omgeving liggen. Alle bieden volop gelegenheid tot baden, zwemmen, lekker nietsdoen en de nieuwste takken van watersport. Langs de Atlantische kust worden de meeste stranden gekenmerkt door stroken fijn zand en oceaanbranding. Het klimaat is warmer naarmate u zuidelijker komt, tot aan de prachtige baai van Dakhla. De passaatwind uit het noordoosten waait regelmatig van eind maart tot half september in dit deel van de kust: ideale omstandigheden voor het beoefenen van alle takken van watersport, en vooral surf. Liefhebbers van windsurfen, kitesurfen, golfsurfen, wakeboarden of jetskiën, iedereen vindt hier de golven die hij nodig heeft.Atlantische oceaan

Middellandse Zee

Langs de onregelmatige kustlijn van de Middellandse Zee, tussen Tanger en Al Hoceima, is de zee rustiger en kalmer, en zijn de stranden intiemer. Sommige liggen dicht bij traditionele dorpen, in paradijselijk natuurschoon. Tegelijkertijd zijn er nieuwe badplaatsen verrezen, zoals Tamuda Bay in de omgeving van Tétouan en Saïdia, een recent resort aan de Middellandse Zeekust. Tegenover Andalusië strekt Mediterrania-Saïda zich uit over meer dan 700 hectare, met een fijn zandstrand van meer dan 6 kilometer. Een jachthaven en een 18-holes golfbaan completeren dit resort dat dicht bij twee luchthavens gelegen is. Ook aan de Atlantische kant zijn nieuwe resorts verrezen, zoals Lixus, Mazagan, Taghazout en Plage Blanche.

Kom de prachtige fijne zandstranden ontdekken en de kleine beschutte en dikwijls verlaten baaien die overal langs de Middellandse Zeekust te vinden zijn.

Kalm en kristalhelder:
Laat u verrassen door het aardse paradijs dat achter de hoge bergketen van de Rif verborgen ligt. Van Tamuda Bay tot Saïdia heeft de natuur alles om uw verblijf onvergetelijk te maken. De Middellandse Zeekust biedt u in een adembenemend panorama zijn rustige kristalheldere water en zijn blanke zandstranden. U kunt uw hart ophalen aan een tochtje met een zeilboot, een duik naar het onderwaterleven (veel hotels hebben hun eigen duiksportcentrum), een romantische wandeling langs het strand of een heerlijk zonnebad. Waar u uw zinnen ook op gezet hebt, met uw hele gezin of met z’n tweetjes, het strand van uw dromen wacht op u. Kilometers lang of romantisch klein, traditioneel of modern.

Uitgestrekte natuur:
In het noorden, van Fnideq tot Martil, wisselen vakantiedorpen en hotelcomplexen elkaar af. U vindt er alles voor uw ontspanning, sportbeoefening en nachtleven. In het oosten verandert de sfeer. U ontdekt er de pracht van de traditionele Marokkaanse stranden. Uitgestrekte landschappen en schilderachtig natuurschoon, zoals Oued Laou, Al Hoceima en Saïdia, zorgen voor een exotische vakantie.

Ontdek de stranden langs de Atlantische kust. Van Tanger tot Lagouira liggen honderden kilometers strand en duinen langs de Atlantische Oceaan.
Sport in soorten en maten!

Een waar paradijs voor liefhebbers van de uitgestrekte natuur. Bent u gekomen om met de kinderen in de golven te spelen? Of om uw favoriete sport te beoefenen, zoals jetskiën, surfen, kitesurfen, windsurfen? Hier kunt u uw hart ophalen aan alles wat de oceaan te bieden heeft.

Voor elk wat wils:
Oceaan. Als u de voorkeur geeft aan een badplaats van bescheiden formaat, kiest u één van de kleinere plaatsen langs de kust, zoals Asilah dat bekend is om zijn muziekfestival, of El Jadida of Oualidia, een kleine badplaats waar veel Marokkanen in het weekend komen. Rabat heeft een gematigd klimaat en beschikt op nog geen twintig kilometer afstand over talrijke stranden, zoals die van Skhirat en Bouznika. In Casablanca vormt de Corniche, de kustweg, het verlengde van de stad, met zijn opeenvolging van stranden en zwembaden.

Liefhebbers van ongerepte natuur:
In het diepe zuiden is de baai van Dakhla het paradijs van de watersporters. Met zijn perfect rechte golven is deze surfspot voor de meeste kenners nummer 2 in de wereld, na Hawaï. In deze grootse omgeving, waar de zandduinen overgaan in de golven, is van alles te doen: zonnebaden, romantische wandelingen te voet, te paard of torenhoog op de rug van een kameel. Zin in de levendige sfeer van een van de steden aan de kust? Of liever de rust van een klein strandje? Langs de Atlantische kust vindt u ongetwijfeld uw favoriete plek.

Langs de Middellandse Zee
Het belangrijkste ontwikkelingsproject in dit deel van de Marokkaanse kust is het kustresort Mediterrania-Saïda. Het resort, precies tegenover Andalusië en dicht bij de Algerijnse grens, strekt zich uit over meer dan 700 hectare en heeft 6 kilometer fijn zandstrand. Hotels, appartementen en villa’s staan klaar voor alle bezoekers die willen komen profiteren van de prachtige stranden, de jachthaven of de 18-holes golfbaan, en dat alles niet ver van twee internationale luchthavens, Oujda en Nador

Langs de Atlantische Oceaan
De Romeinse archeologische vindplaats Lixus, die is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, beschikt over een kilometers lang strand. Hazouzia, het strand van El Jadida, het vroegere Mazagan, verheugt zich in toenemend succes, dat misschien ook te danken is aan het mooie eucalyptusbos waaraan het gelegen is, en aan de prachtige golfbaan. Het witte zandstrand, met een lengte van 50 kilometer, ligt ten zuiden van Sidi Ifni. Het paradijselijke oord maakt deel uit van het Plan Azur, een ontwikkelingsproject dat naar verwachting een hotelcomplex, een golfterrein en vakantieresidenties zal omvatten. Bij Essaouira biedt het kustresort Mogador uitgestrekte zandstranden in een klimaat dat dankzij de passaatwinden bijzonder mild is en daardoor ideaal is voor alle watersporters. Op de twee 18-holes golfbanen, met uitzicht over de oceaan, komen zowel ervaren spelers als beginners ruimschoots aan hun trekken. Verder profiteert Mogador van de nabijheid van Essaouira, dat beroemd is om zijn thalassotherapie en om zijn gnawa muziekfestival. Iets zuidelijker ligt, op 20 kilometer ten noorden van Agadir, het vissersdorp Taghazout, een waar surfparadijs, beschermd door de nabijgelegen bergen en meer dan 300 dagen zon per jaar! In het uiterste zuiden, tenslotte, begint de ontwikkeling van Dakhla met zijn baai goed op gang te komen, waarbij het behoud van deze plek van uitzonderlijk natuurschoon en sportvoorzieningen een centrale plaats inneemt.