Ongedwongen ontmoetingen met de plaatselijke bevolking

Zelfs ver van de drukte en de gebaande wegen kunt u op ongedwongen wijze mensen ontmoeten, gastvrijheid is overal troef.
Ontmoetingen in de stad en op het platteland
Een tocht in de Atlas, flaneren langs de straatjes van de keizerlijke steden, een meharee (een kamelentocht) in het Diepe zuiden: hoe u ook reist, u hebt altijd de gelegenheid om Marokkanen te ontmoeten. Intellectuelen, ambachtslieden, artiesten of eenvoudige boeren, ze staan altijd open om hun wereld met u te delen. De Marokkanen zullen u steeds weer willen bewijzen dat Marokkaanse gastvrijheid geen hol woord is.
Een levende cultuur
In elke stad, in elk dorp treft u op de pleintjes bij het vallen van de avond vertellers en dierentemmers. De volkscultuur is hier nog altijd voelbaar. Ga naar een fantasia kijken: luister hoe de hoeven op de grond roffelen, om de energie van dit unieke ruiterevenement in de Maghreb te voelen en te begrijpen . Het echte exotisme vindt u in Marokko in de hartelijke contacten, in de traditie van gedeelde ervaringen, wederzijdse verrijking en gedeelde emoties.
Een strand voor u alleen
Ontdek langs de Atlantische Oceaan of langs de Middellandse Zee een maagdelijk strand waar u ver van de drukke menigte kunt zwemmen of zonnebaden. Met een beetje geluk - of geduld - zult u, als u houdt van de ongerepte natuur, reigers of roze flamingo's zien. Misschien ziet u zelfs in de verte, voor de kust van Essaouira, zwaardwalvissen!

Zelf ontdekken

Trek er op uit in Marokko, om dit land met zijn duizenden gezichten van dichtbij te ontdekken. Beleef originele ontmoetingen, waar en wanneer u maar wilt.
Volledige immersie
In ons land ligt exotisme altijd binnen handbereik. Laat de drukte achter u en laat u verrassen door de contacten met de mensen. Ervaar onze eeuwenoude gewoontes en onze manier van leven. Ontdek bij de ambachtslieden in de stad of bij de boeren op het platteland de precieze traditiegetrouwe gebaren en technieken, de organisatie van het dagelijks leven. Kortom, open uw hart zoals wij onze deur openen: ervaar de vriendschap!
Op weg!
Laat u, ver van door anderen georganiseerde reizen, leiden door uw intuïtie en door toevallige ontmoetingen. Marokko is een veilig land, iedereen waakt over de veiligheid van de reizigers en hun goederen. De contacten met de bevolking zijn ongedwongen: u wordt er behandeld als een lid van de familie en elke ontmoeting is een authentieke ervaring, oprecht en schilderachtig.
Vrijheid voor alles
Kies uw onafhankelijkheid en ontdek de magie van uitgestrekte landschappen. Bewonder de fossiele resten in de woestijn in de omgeving van Merzouga of geniet van een watermeloen, aan de oever van een verkoelende wadi. Op een terrasje in Tanger of bivakkerend onder de sterrenhemel, overal kunt u genieten van de Marokkaanse nachten, buiten de tijd, om samen te smullen van een heerlijke tajine of om naar wonderlijke verhalen en legendes te luisteren.

Zich verrijken, zich ontwikkelen

Vakantie en culturele verrijking zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in Marokko. Vrijetijdsbesteding gaat uitstekend samen met kennis en ontdekking.
Festivals en tentoonstellingen
Volkskunst en tradities zijn bijzonder levendig in Marokko. Het hele jaar door worden er tal van toonaangevende culturele evenementen georganiseerd. De cultuur van ons land, gekenmerkt door veelzijdigheid, berust enerzijds op onze tradities en anderzijds op onze open instelling naar de wereld en naar de moderne maatschappij. Cultuur is de beste uitdrukking van onze identiteit. Wij willen haar graag delen en doen ontdekken door allen die dit wensen.
Een streling voor de zintuigen
Profiteer van uw reis om de handen uit de mouwen te steken en kennis te maken met de grondbeginselen van onze gastronomie. Ga naar huis met uw eigen recept voor een salade met koriander en komijn of verras uw tafelgenoten met een zoet-hartig tajine, met ingelegde citroen, gedroogde pruimen en honing. Wij zijn trots op onze keuken en willen deze traditie graag delen en overdragen.
Spreken en leren
U zult al snel een paar eenvoudige woorden of zinnetjes van onze taal leren. Profiteer van uw verblijf om te communiceren met de mensen die u ontvangen en om hen beter te begrijpen. U kunt te allen tijde uw gids of de mensen die u ontmoet vragen hoe u iets in het Arabisch moet zeggen. Wij hebben altijd waardering voor bezoekers die in hun gesprekken een paar woorden van onze taal weten te plaatsen.