Waar naar toe?

Bezoek de mooiste plaatsen van Marokko, kies uw favoriete stad!

Bereid u voor op een fantastische reis. Reis door heel Marokko via haar steden met een rijke historie, word bruin op haar zonnige stranden, of geniet van de koelte van de prachtige oases. Hier volgen ideeën voor diverse bestemmingen.
AGADIR
Het warme Agadir: Tussen het welriekende groen van eucalyptus, pijnbomen en tamarisken en de helderblauwe zee strekt zich het 10 km lange fijne zandstrand van de baai van Agadir uit. Agadir is vooral de mooiste en meest geliefde badplaats van Marokko met een levendig centrum met veel winkeltjes, gezellige restaurants, terrassen en cafes. Voor sportievelingen is er heel wat te beleven zoals paardrijden, tennis, golf en windzeilen.

Te bezichtigen: de Kasbah, met een prachtig uitzicht over stad. Voor een diverse interessante excursies in de omgeving van Agadir kunt u contact opnemen met Bezoek Marokko.
MARRAKECH
De Parel van het Zuiden: Het magische Marrakech is na Fes de belangrijkste koningsstad in Marokko met een glorieus verleden. Sinds de 11de eeuw hebben alle Marokkaanse dynastieen gevochten om deze oase met zijn prachtige palmerij aan de voet van het Atlasgebergte te veroveren, de overblijfselen en monumenten getuigen van hun passage. Op het beroemde Djemaa El Fnaplein lijkt het of de tijd heeft stil gestaan als acrobaten, muzikanten, vertellers, marktkooplui en slangenbezweerders hun kun.

Te bezichtigen: De souks met hun winkeltjes, die uitpuilen van de meest gevarieerde artikelen, Koutoubia Moskee, de graven van de Saadiers, het paleis El Bahia, Dar Si Said, de Medersa Ben Youssef, de Majorelle tuinen.
CASABLANCA
Dynamisch Casablanca: Deze imposante metropool ligt aan de Atlantische oceaan en is een van grootste steden van het Afrikaanse continent. In de 12e eeuw was de haven van Casablanca en refuge voor piraten, werd in de 15e eeuw veroverd door de Portugezen en is hedendaags een van de modernste havens van het Afrikaanse continent.

Te bezichtigen: De Habous, met een netwerk van pleintjes en straatjes met zijn vele bazaars waar ongeveer van alles te koop is. De Corniche waar zich de prachtige zwembaden en stranden bevinden evenals talloze terrasjes, discotheken, restaurants en nightclubs. Anfa, de residentiele wijk, en vooral niet te vergeten de moskee Hassan II, bolwerk van Arabisch-Moorse architectuur, dat voor het grootste gedeelte in de Atlantische Oceaan is gebouwd en een na de grootste Moskee ter wereld is. De moskee is gebouwd op het water en heeft een glazen vloer zodat je de oceaan eronder kunt zien! Vanuit de haven kun je gemakkelijk naar de medina lopen met smalle kronkelstraatjes en een marktgedeelte, in Marokko ook wel kissaria genoemd. In vergelijking met de overige koningssteden is Casablanca een moderne stad die bijna Europees aandoet. Voor diverse excursies in Casablanca: neem contact op met Bezoek Marokko.
TANGER
Zonsondergang in Tanger: Tanger ligt aan de kruising van de Middellandse zee en de Atlantische Oceaan en strekt zich uit langs een prachtige baai aan de voeten van het Rif gebergte. Hier hangt nog de sfeer van mysterie uit de tijd dat Tanger een internationale zone was.De haven, de groene en blauwe wateren van Gibraltar, badend in het goud van de ondergaande zon hebben vele beroemde schilders, schrijvers en componisten als Tenessee Williams, Matisse,Paul Bowles, De la Croix, William Broughs in hun ban gebracht. Ten noorden van de medina staat het, in 1929 gebouwde, voormalige Paleis van de Mendoub, waar nu belangrijke buitenlandse gasten worden ontvangen. In het uiterste zuiden van de stad is het museum van de vroegere Amerikaanse Legatie. In dit gebouw worden schilderijen tentoongesteld en er is een hele zaal gewijd aan de Amerikaanse schrijver Paul Bowles. Via het Grand Socco plein verlaat u de medina. 's Avonds is dit plein, dat de overgang vormt naar de nieuwe stad, een zeer geanimeerde plaats.

Te bezichtigen: De kasbah, de Gran Socco (Grote markt), Het Forbes museum, Dar El Makhzen. Voor excursies Kunt u contact opnemen met Bezoek Marokko.
FES
Fascinerend Fes: De meest Koninklijke van alle koningssteden en spirituele hoofdstad van Marokko. Men gaat van een paleismuur naar kleine straatjes van de medina en van een betegelde fontein naar een Hammam. Kleurige menigten, geurige markten en het gedruis van de stad, uit alle hoeken komen geluiden. De middeleeuwse stad Fes is de oudste van de koningssteden, en is door UNESCO tot werelderfgoed benoemd. Het oude centrum kun je alleen te voet verkennen. Fes is helemaal ommuurd en wordt nog steeds door muilezels van goederen voorzien, muilezels hebben dan ook voorrang op voetgangers. Uitkijken dus in de smalle straatjes!. De vrouwen van fes zijn beroemd om hun borduurwerk, kookkunst, en hun elegantie ( zij dragen op meest elegante manier de prachtigste kaftans van zijde en chiffon geborduurd met goud en zilverdraad of duizenden kleine pareltjes of pailletten). Je moet er rekening mee houden dat in Fes alles vroeg dicht gaat. De meeste winkels, tentjes en restaurantjes sluiten rond een uur of half tien, zorg er dus voor dat je voldoende tijd neemt om rustig te kunnen eten.

Te bezichtigen: De medina en zijn souks, de Medersa Bou Anania, de mooiste Koranschool uit het tijdperk der Meriniden. Het plein Nejjarine met zijn unieke fontein versierd met mozaïek van tegels, hout en pleisterwerk, graftomben van de Meriniden, het graf van Moulay Idriss en de fameuze Moskee Karouine. Excursies naar Moulay Yacoub. Een station termaal, of de bronnen van Oulmes.
RABAT
Koninklijk Rabat: Deze stad is de politieke, administratieve, universitaire en financiële en bestuurlijke hoofdstad van Marokko, en de jongste van de koningssteden. Met brede elegante boulevards aan de ene kant en de oude medena aan de andere, omgeven door zijn eeuwenoude amberkleurige stadsmuur met prachtige poorten.Mohammed VI woont het grootste deel van het jaar in Rabat, hier vind je dan ook zijn paleis en het parlement. Vergeleken met de oudere koningssteden zijn de souks van Rabat relaxed. Het is de meest westerse stad van Marokko, met in de hoofdstraten alle chique internationale winkels.

Te bezichtigen: De Hassantoren, Het koninklijk paleis, Chellah necropolis waar de ooievaars in de tuinen wonen en de oude burcht, de Kasbah des Oudaida met zijn beroemde Cafe Maure. Je hebt vanaf het terras een geweldig uitzicht op de rivier Bou Regregg en het tegenover gelegen Salé waar in de Middeleeuwen de zeerovers hun toevlucht zochten, maar dat nu een kalm door zon overgoten oud dorp is met een mooi centrum en een prachtige oude medersa die bezocht kan worden.
TETOUAN
Tetouan, Open je ogen: De naam van de stad Tetouan, die in het noordelijk deel van Marokko ligt, is Berbers en betekent: ‘open je ogen’. De stad heeft als enige Marokkaanse stad een open haven naar de Middellandse Zee. Tetouan is prachtig gelegen, bovenop de helling van een nauwe vallei, te midden van grote, donkere rotspartijen. Ten zuiden en ten westen wordt de stad omgeven door majestueuze bergen.

De stad is gekarakteriseerde met haar fonteinen, in de binnenplaatsen van de oude huizen van de aristocratische Arabieren, nakomelingen van de tijdens de ‘reconquista’ uit Andalusië. Het zijn werkelijk prachtige huizen, met hout gesneden plafonds die met Spaans-Moorse motieven zijn beschilderd. Op de vloeren, pilaren en dado’s vind je het typische Tetouaanse tegelwerk. De hele architectuur van Tetouan heeft een diepe invloed ondergaan van de bouwstijlen in Sevilla, Granada en Cordaba, de drie Andalusische steden.

Te bezichtigen: De medina en haar souks. Tetouan is een drukke en levendige stad en heel leuk om te bezoeken. De stad heeft vele interessante bezienswaardigheden en attracties en je zult dan ook zeker met plezier terugdenken aan je vakantie in Tetouan. Voor excursies Kunt u contact opnemen met Bezoek Marokko.
OUARZAZATE
Magisch Essaouira: Deze schilderachtige vissershaven met zijn blauwgeverfde boten en witgekleurde huizen ligt aan de Atlantische kust, beschermd door okerkleurige tinnen poorten. Het is een prachtig schouwspel als de met bonte vlaggen versierde boten vroeg in de ochtend de haven binnenvaren. Essaouira is beroemd om zijn Gnaoua’s, nazaten van voormalige slaven uit donker Afrika, die door hun magische muziek en aantrokken. Nu is er jaarlijks een groot Gnaoua festival ( juni ). Orson Welles draaide hier een van zijn films. Het stadje is verder bekend om zijn typische houtsnijwerken van het wortelhout van Thuya-boom.