Authentieke halteplaats

De cruise is een originele en comfortabele manier om Marokko te ontdekken. De vier grootste havens van het land zijn onvergetelijke aanloophavens voor de cruiseschepen en hun 400.000 passagiers.

Halteplaats in:

Wandelen in de souks en de medina om de sfeer van de kleine Socco te proeven, een glaasje muntthee drinken in café Hafa, de Hercules grotten bewonderen, flaneren door de steden Asilah, Tétouan of Chefchaouen, naar het strand gaan, watersport beoefenen, vanaf kaap Spartel de zon in zee zien ondergaan, uw geluk beproeven in het casino: dat zijn slechts enkele voorbeelden van de onvergetelijke momenten die u in de omgeving kunt beleven.

Een wandeling in de stad is een uitstekende manier om zowel de medina als de moderne stad met zijn art déco huizen te ontdekken. Een bezoek aan de Grande Mosquée Hassan II is een absolute must, want dit is een meesterwerk van moderne Arabisch-Islamitische architectuur. Dan kunt u uw inkopen doen in de luxewinkels van de Anfa wijk. Neem een kijkje op het chique strand van Bouznika, een paar kilometer ten noorden van de stad. Profiteer van de zwembaden en de stranden van de Corniche van Casablanca, ideaal voor een wandeling bij zonsondergang. In de cynodroom, de enige van het Afrikaanse continent, kunt u ’s avonds een windhondenwedstrijd bijwonen. En tot slot kunt u tot in de kleine uurtjes gaan dansen in een van de vele discotheken die de stad rijk is, voordat u weer aan boord gaat.

Deze oude Portugese vestingstad is vooral bekend om zijn nationale keramiekmuseum en zijn pottenbakkerswijk. Als u zin hebt in oesters kunt u in Oualidia terecht, en sporters kunnen gaan surfen op één van de beroemdste stranden ter wereld voor deze sport: Sidi Bouzid. Een excursie naar de Goran grot is ook zeer zeker de moeite waard.

Na een bezoek aan de medina kunt u profiteren van het strand of van één van de drie golfbanen die de stad rijk is (Royal Golf d’Agadir, Golf des Dunes en Golf du Soleil). U kunt zich ook laten verwennen in één van de vele spa’s. Buiten de stad ligt het nationale park van Souss Massa dat tal van schatten voor u in petto heeft. Tot slot kunt u kennismaken met de traditionele Berbercultuur binnen de stadsmuren van perfect bewaard gebleven steden zoals Immouzzer-Ida-Outanane, Taroudant, Tafraout… Een absoluut exotische beleving!