Het land van twee zeeën

Een kustlijn van meer dan 3500 km, met aan de westkant de lange Atlantische kust en aan de noordkant de Middellandse Zee… En overal ideale klimaat- en windomstandigheden.

Liever surfen of windsurfen?

Bezoek de lange zandstranden van Oualidia, Dar Bouazza, Taghazout, Agadir of Essaouira, de stad waar vele internationale wedstrijden gehouden worden. Ten noorden van Safi is de spot Sidi Bouzid een point-break voor surfsport van internationaal formaat. Met zijn regelmatige, snelle en krachtige branding behoort de spot tot de top-10 in de wereld (golven van maximum 4 meter hoogte voor een golflengte tot 2 meter).

Of liever kitesurfen?

Ga dan nog iets zuidelijker, naar de beschermde baai van Dakhla. Met zijn ideaal rechte en lange golven is de spot van Foum Labouir door de surfers geklasseerd als nummer 2 in de wereld, net na Hawaï. Net als Tamuda Bay in het noorden is Dakhla beroemd bij sportduikers. Ook jetskiën verdient een ereplaats in verschillende watersportoorden. Wat het weer betreft: passaatwinden waaien langs de kust van eind maart tot half september. De temperaturen zijn mild, ideaal om te sporten, het hele jaar door. En dankzij het gevarieerde aanbod van kustlandschappen en een watertemperatuur die zelfs hartje winter zelden onder de 18°C komt vindt u hier werkelijk een paradijs voor alle watersporters!