Marokko rolt voor u de rode loper uit

We geloven dikwijls dat we ons eigen land kennen. Toch heeft Marokko heel wat verrassingen voor u in petto. En in elk geval zult u hartelijk onthaald worden, zodat u kunt profiteren van de beste oplossingen om uw land opnieuw te ontdekken.

Het eigen land bezoeken is een manier om zijn identiteit te bevestigen. Wij willen u graag laten kennismaken met het land van uw voorouders. Het Koninkrijk is uitgestrekt en gevarieerd. Benut uw vakantie om het opnieuw te ontdekken en mateloos te genieten van de vele facetten, alleen of met het hele gezin. Elk aspect van uw land is een stukje van uw persoonlijkheid.

Profiteer van het laagseizoen, dankzij de vele aanbiedingen van onze partners, om de vele gezichten van uw land buiten de zomerdrukte opnieuw te ontdekken. Geniet van het najaar, van de lente, van de rust als “de mensen” weg zijn. Zorg dat het land weer “uw land” wordt. Wij zullen alles in het werk stellen om aan uw nieuwsgierigheid tegemoet te komen. Het hele jaar door.

Marokko, een bestemming voor het hele gezin

Laat uw kinderen en uw gezin kennismaken met uw land. Aan het strand of in de bergen: Marokko biedt ongelooflijk gevarieerde landschappen.

Profiteer van uw vakantie om te genieten van ontspanning en comfort. Aan de kust, in Asilah bijvoorbeeld, kunt u met uw hele gezin naar het strand gaan en hun vervolgens tijdens een wandeling over de prachtige stadsmuren vertellen over de veelbewogen geschiedenis van de regio.

Voor kinderen is de warmte soms moeilijk te verdragen. Neem hen mee naar het koele en aangename klimaat dat ’s zomers te vinden is in een plaats als Ifrane, die gelegen is op een hoogte van 1650 meter. Er gaat niets boven een picknick bij de Vittel-bron en zijn watervallen, om de hitte van de zomer te vergeten. Iets verder, op 17 km in zuidelijke richting, ligt Azrou (1250 m), een aangenaam Berbers stadje, dat een ideale uitvalsbasis is voor wandelingen in het cederbos, waar de oudste boom een omtrek van 10 meter heeft aan de voet van de stam.

Een uitstapje met een zeekano is altijd een opwindend avontuur voor de kinderen. En u bent de kapitein. In Essaouira is alles voorzien om uw gezinsleden te laten kennismaken met verschillende takken van watersport onder het waakzame oog van ervaren instructeurs. Maar u kunt ook heerlijk nietsdoen en zonnebaden terwijl de kinderen in de golven spelen, in Agadir of in Saïdia.

Marokko, het hele jaar reizen

Zelfs buiten het toeristische zomerseizoen heeft Marokko veel charme! Een gelegenheid om het land op een andere manier te zien.

De Marokkaanse wintersportstations zijn een bezienswaardigheid die u niet mag missen. In Oukaïmeden, vlak bij Marrakech, roetsjt u met de kinderen door de poedersneeuw. Ze wisten vast niet dat ze in Marokko een sneeuwpop konden maken!

Hebt u ineens vreselijke zin in de warme zon? Maak een reisje naar het diepe zuiden, naar Dakhla bijvoorbeeld. De watertemperatuur in de Atlantische Oceaan is er 25°C, het hele jaar lang. Ideaal om de zomer voort te zetten en met het hele gezin de watersporten te beoefenen waarmee de bestemming internationale faam heeft bereikt.

Geniet in een riad in Marrakech van de chique sfeer van een comfortabel hotel, ver van het lawaai van de stad. En flaneer met uw gezin langs de schilderachtige straatjes, waar de contacten zo gemoedelijk zijn. Hier zal een ambachtsman de kinderen uitleg geven over zijn werk, daar zal een banketbakker u zijn honinggebak laten proeven.

Buiten het zomerseizoen is het veel minder druk bij de monumenten en in de musea. Een ideale gelegenheid om uw kinderen de pracht en de rijkdommen van het Koninkrijk te laten zien en hun de glorieuze geschiedenis te vertellen van het land van hun voorouders. Een uitstapje naar de medersa Ben-Youssef van Marrakech of naar de medina van Fès is leerzamer dan alle knappe presentaties!