Caravans reizen

Reizen met een caravan door marokko is een van de mogelijkheden om het land te ontdekken op je eigen tempo en vrijheid. Zo bepaal je zelf of in groepsverband een traject gaat afleggen. De te volgen routes, overtochten, campings etc.

Bezoek marokko biedt u dat allemaal zodat je optimaal kunt genieten van een comfortabele en onbezorgde vakantie. Bezoek marokko helpt u hierbij met haar kennis en expertise o.a. het lezen van kaarten routebeschrijvingen, de te bezoeken campings, veerboten, en de mogelijke excursies bij de bestemming. Verder beschikken we over een landelijk bestand van campings en in verschillende categorie.

Campings:

Er zijn zo’n 90 campings-caravanings met maar liefst 50.000 plaatsen. Ze zijn op bevoorrechte plekjes gelegen, dichtbij de stranden of in de bossen. De tarieven zijn uiterst voordelig: gemiddeld 1,5 euro per persoon en per nacht, plus 1,5 euro voor de wagen en voor de caravan. Nuttig om weten: een camping heet in het arabisch mokhayyem.

Bezoek marokko heeft een recente lijst van de campings opgebouwd en die is verkrijgbaar bij ons op kantoor of te bestelen via ons website.

Wegennet:

Het wegennet is in goede staat. U kunt in alle vrijheid door het land trekken. De wegen zijn in 4 categorieën onderverdeeld:

  • Snelweggen of autostrade: deze verbindt,tanger-rabat- casablanca- marrakech-agadir-fes-oujda. De prijs verschilt per afstand en aantal afgelegen km en varieert tussen 5 en 10 euro.
  • Hoofdwegen: 10.647 km waarvan 9213 km geasfalteerd.
  • Secundaire wegen: 10739 km waarvan 8.434 km geasfalteerd.
  • Tertiaire wegen: 30.134 waarvan 12.335 geasfalteerd.

 

Weggedrag:

De wegcode is van het internationale type. De wegsignalisatie is in het frans en in het arabisch aangegeven. De snelheid is beperkt tot 120 km/uur op de snelweg/autostrade. Tot 100 km/uur op de weg en tot 40 of 60 km per uur in de agglomeraties. Het dragen van de veiligheidsgordel is verplicht. Rijdt bijzonder voorzichtig. U moet niet alleen rekening houden met de andere wagens, maar ook met een massa voetgangers. Fietsen, bromfietsen. Karren en zelfs dieren…

Aarzel niet om uw claxon (toeter) te gebruiken in marokko. Vergeet niet dat marokko een bergachtig land is met zeer hoge bergpassen zoals de tizi n’ tichka (2260) tussen marrakech en ouarzazate. Ook als uw reisweg u langs bepaalde pistes brengt, kijk dan eerst na of uw voertuig wel aangepast is voor de moeilijkheidsgraad ervan.

N.b: voor caravans is een douaneboekje of triptiek vereist. Het is aanbevolen om zich te voorzien van een internationaal boekje voor camping-caravaning!.

Gelieve ons te contacteren voor een meer informatie en consult!