Route naar

Route naar..

Informatie over aansluitingen, luchthavens, stations en vervoermiddelen in Marokko.

Raadpleeg de routes om naar Marokko te reizen en de vereiste tijd om de steden te bereiken vanaf bestemmingen als Casablanca, Tanger en Marrakech. Wij bevelen je een vervoermiddel aan voor elke route en geven je informatie over de aansluitingen met de 12 provincies in Marokko.

Marokko beschikt over een uitgebreid netwerk die belangrijke toeristische trekpleisters in minder dan vier uur met elkaar verbinden. In de rubriek “Reizen door Marokko met de trein” vind je een kaart met de belangrijkste routes.
De spoorverbindingen worden aangevuld met korteafstandstreinen en de zogenaamde Navite Treinen, de treinen voor lokaal verkeer. Je geniet van extra kortingen. Vraag naar de mogelijkheden
Vergeet ook niet dat Marokko een ruim aanbod van toeristische treinen heeft met interessante thematische trajecten over het oost van het land.
Selecteer een regio om alle treinstations erin te zien, of maak gebruik van de zoekmachine met vrije tekst.
Meer informatie:

Raadpleeg hier hoe je van de luchthaven naar het centrum van de stad gaat, naast belangrijke verbindingen met andere bestemmingen. Je kan ook de prijs en vereiste tijd voor elke reis bekijken. Je hoeft enkel op de kaart de luchthaven te selecteren waar je zal landen, dan wordt een fiche geopend met alle informatie.
De binnenlandse lijnvluchten van Royal Air Maroc brengen u voor een zacht prijsje naar Agadir, Al Hoceima, Casablanca, Dakhla, Errachidia, Fes, Laayoune, Marrakech, Mekenes, Ouarzazate, Oujda, Rabat-Sale, Tanger, Tan-Tan, Tetouan. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht.
De Marokkaanse luchthavens met de meeste internationale aansluitingen zijn:

Trein: Het spoorwegnet, 1907 km spoorweg, is eerder geconcentreerd in het Noorden van het land. De exprestreinen zijn snel, comfortabele en voorzien van airconditioning. Ze hebben een bardienst en een restauratiewagen voor snacks. Bepaalde grote steden worden niet met de trein aangedaan, maar de Nationale Spoorwegmaatschappij staat in voor goede busverbindingen bv: Tussen Marrakech en Ouarzazate, Marrakesch-Essaouira, Meknes-Erachidia, Marrakech-Agadir, Agadir-Dakhla…

Ga je met de auto op weg? Raadpleeg hier de voornaamste snel- en autowegen van Marokko. We tonen je ook de afstanden tussen belangrijke toeristische bestemmingen en geschatte reistijden met de auto.

Reis je met de bus? Je vindt tal van trajecten uit alle hoeken van Europa, met ondernemingen als Eurolines. Ook binnen Marokko kan je van de ene naar de andere stad reizen in lijnbussen.

In Marokko de bus is het meest populaire vervoermiddel. De bus brengt u overal naartoe en is niet duur. CTM, de grootste maatschappij, beschikt over comfortabele bussen met airconditioning.

Vergeet ten slotte ook niet dat je op vele bestemmingen beschikt over toeristische bussen om de stad te verkennen.

Selecteer een regio om alle busstations erin te zien, of maak gebruik van de zoekmachine met vrije tekst.

Kleine en grote taxi’s: De kleine taxi’s (max drie personen) zijn erg goedkoop en zijn herkenbaar aan hun levendige kleur die steeds dezelfde is in een stad: rood in Casablanca, blauw in Rabat,…Ze rijden enkel in de stad en brengen u bijvoorbeeld niet naar de luchthavens die buiten de stad gelegen zijn. Ze kunnen ook andere passagiers meenemen die dezelfde kant op moeten. Bespreek de prijs alvorens te vertrekken als ze geen meter hebben.

Of ze nu collectief of individueel genomen worden, de grote taxi’s (max 6 personen) staan in voor de verbinding naar de grote voorsteden en andere steden. We raden u aan om vooraf een prijs af te spreken.

Meer informatie:

Marokko is de eerste land van Afrika met het meeste cruiseverkeer. Dit zijn de belangrijkste havens van Marokko met internationale verbindingen in ferry of cruise.