Apostilleverdrag

Operatie Marhaba 2017
29 september 2016
Salon Du Cheval
11 oktober 2016

Apostilleverdrag

Vanaf 14 augustus 2016 kunt u niet langer Marokkaanse documenten laten legaliseren door de Nederlandse Ambassade in Rabat omdat op deze datum het Apostilleverdrag tussen Nederland en Marokko in werking treedt. Dit betekent dat vanaf 14 augustus 2016 documenten uit Marokko voor gebruik in het gehele Koninkrijk der Nederlanden (Europees Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten) dienen te zijn voorzien van een apostillestempel.

Zowel Marokko als het Koninkrijk der Nederlanden zijn aangesloten bij het Verdrag tot afschaffing van het vereiste van legalisatie voor buitenlandse openbare akten (Apostilleverdrag) dat op 14 augustus 2016 in werking treedt. Als u in het Koninkrijk der Nederlanden één of meerdere documenten uit Marokko wilt gebruiken moeten deze eerst een apostillestempel krijgen van de competente Marokkaanse autoriteit. Met de apostille zijn deze documenten klaar voor gebruik in het Koninkrijk der Nederlanden.

Let op: Apostilles worden alleen afgegeven op originele handtekeningen. Als een buitenlandse akte is gelegaliseerd (van een apostillestempel is voorzien), betekent dat niet automatisch dat de Nederlandse overheid uw akte zal accepteren als bewijs. Het is altijd mogelijk dat bijvoorbeeld de gemeente of de IND de echtheid van uw gelegaliseerde akte of de gegevens in uw akte wil laten onderzoeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *