Marokko Kenner Programma

Emigratiebeurs, Een wereld aan kansen.
28 december 2017
Enquête Poll: Wellbeing, herbron jezelf
3 april 2018

Marokko Kenner Programma

De bestemming Marokko: Een indrukwekkende ervaring
Intro:

Marokko is een oude staat met een rijke geschiedenis. Berbers, Carthagers, Feniciers, Romeinen,Vandalen en Byzantijnen gingen de Arabieren voor en hebben Marokko tot een geografisch, historisch en cultureel kruispunt van beschavingen gemaakt. Het Marokko van nu is gegrondvest op deze geschiedenis, die het land zo authentiek maakt en het zijn diversiteit geeft, zijn nabijheid en zijn afstand, die samen zijn unieke identiteit hebben gevormd.

Bestemmingsmissie Marokko
Van 01 t/m 13 maart 2018 organiseert Bezoek Marokko i.s.m B2Benelux een studiereis en missie naar Marokko. De nadruk van de reis ligt vooral op de steden Marrakech-Ouarzazate-Agadir-Essaouira-Rabat en Casablanca. De focus van deze missie ligt op de dienstverlening en toelevering in de sector ‘Toerisme’.
De Marokkaanse overheid investeert veel in de ontwikkeling van de Zuid-Midden Marokko. Ook het bedrijfsleven speelt een grote rol in de economische ontwikkeling van dit gebied. De uitbreiding van diverse steden, de verbetering van het wegennet en van vliegvelden, de investeringen in toeristische infrastructuur zijn slechts enkele voorbeelden van recente ontwikkelingen. Kortom Marokko ontwikkelt zich in rap tempo en dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers, reisbureaus en touroperators.

Voor Nederlandse bedrijven zijn er volop kansen op deze markt! Kijk hieronder voor meer informatie over deze missie en studiereis. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op.

Economie:
De Marokkaanse economie is erg afhankelijk van de landbouwsector. Deze beloopt weliswaar 15.3 % van het BBP, maar neemt ruim 40% van de werkgelegenheid voor haar rekening. Marokko wordt betiteld als een ‘’Emerging Economy’’. Het land is rijk aan grondstoffen (fosfaat), heeft één van de meest bevoorrade viswateren ter wereld en ligt aan zowel de Middellandse zee als aan de Atlantische Oceaan. In stedelijke gebieden aan de Zuid-Marokko (Marrakech-Ouarzazate) heeft men de beschikking over redelijk tot goede infrastructuur; hier begint zich dan ook de industrie, diensten en de georganiseerde en geïrrigeerde landbouw zich te concentreren.
De inflatie is de laatste jaren afgenomen en is laag in vergelijking met andere landen in de regio. In 2015 bedroeg hij 1,5 procent.
Met een bevolking van 34.4 miljoen inwoners is Marokko één van de dichtstbevolkte landen van de mediterrane regio. Het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Marokko bedraagt in het eerste kwartaal van 2015 61.3 miljard US dollar. De groei van het BBP bedroeg over 2015 7.3%.

Economische groei:
Met een economische groei van 4.2% in 2011 voert de Marokkaanse regering een beleid van economische liberalisering en modernisering. De regering probeert hiermee de werkgelegenheid en de sociale omstandigheden te verbeteren en het platteland en de zuid provincies te ontwikkelen. Door het verhogen van de productiviteit, vergroten van de export en het aantrekken van investeringen tracht de regering een jaarlijkse groei van 6 procent te bereiken. Tussen 2015 en 2016 bedroeg de gemiddelde groei echter 3 procent.

Voorlopig programma:
Er wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan een aantal ministeries in Rabat. We bezoeken de Nederlandse ambassade en verzorgen daar op maat match-making met aanwezige lokalen bedrijven en instellingen in de sector Toerisme . Daarnaast bezoeken we aantal bedrijven van touroperators en reisbureaus in Casablanca om daar ondernemers, overheden en instellingen te ontmoeten. En het hoogtepunt wordt is onze studie-programma Marokko Kenner. Aan de randprogrammering studiereis zijn netwerk bijeenkomsten gepland met ministers en bedrijven uit de sector. Zuid en midden Marokko  is één van Marokko’s meest kansrijke en snelst groeiende economische gebieden. Verder zijn daar aantal afspraken gepland met o.a.: Wali Marrakech, Burgemeester van Essaouira, etc.
Parallel aan ons zakelijk bezoek aan Marokko hebben wij ook tijd voor een cultureel studie-programma om kennis te maken met de regio Marrakech, Essaouira en omgeving.

Deelname:
De kosten van deelname bedragen € 250 excl.btw per bedrijf. Reis- en verblijfkosten en individuele tolken zijn niet inbegrepen. Bezoek Marokko i.s.m B2Benelux bieden een aanvullend pakket aan, bestaande uit vluchten, hotels en transfers (Mini-bus en Trein). Voor de 13-daagse (12 nachten) reis bedragen de kosten voor dit aanvullende pakket tussen de € 1.000,00 en € 1.250,00.
Het dienstenpakket omvat de organisatie van de individuele matchmaking, deelname aan de collectieve programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Marokko.

Partners:
– B2Benelux.
– Nederlandse Ambassade in Marokko.
– Ministerie van Toerisme in Marokko.
– Regio Oriental en region Tanger-Tetouane-AL Hoceima.
– CRI (Centre regionale d’investissement Oujda-Essaouira-Ouarzazate-Tanger).
– Confederation Generale des Entreprises du Maroc (CGEM)/Departement Toerisme
– En anderen.

Aanmelden:
U kunt zich tot 15-02-2018 aanmelden via: info@bezoekmarokko.nl
Bezoek Marokko en B2Benelux behouden zich het recht voor, een bedrijf van deelname aan de missie uit te sluiten indien het bedrijf niet past binnen de doelstellingen en het profiel van de missie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Said El Amraoui via 06-42814941.

N.B: Met dit programma zult u niet alleen over Marokko en de verscheidenheid van deze bestemming leren, maar u zult ook genieten van een zakelijk-reis met Bezoek Marokko.

Modules volgens Bestemming:
Marokko:
Ouarzazate, Marrakech, Casablanca,Rabat,Fes,Tanger, Saidia ,Nature, Golf,Welness, Woestijn, etc.

BM
BM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *