50 jaar Toerisme met Marokko

Marokko Totaal
13 september 2017
Vakantiebeurzen Vakdagen 2018
17 december 2017

50 jaar Toerisme met Marokko

In 2016 wordt herdacht dat Nederland en Marokko 50 jaar geleden officiële betrekkingen in Toerisme sector aanknoopten. Daarmee was Nederland een van eerste Benelux landen en een van de eerste Europese landen dat relaties aanknoopte met Marokko op dit gebied. Bezoek Marokko/I amorocco en haar parnters o.a de Nederlandse ambassade in Marokko, Marokkaanse Ministerie van Toerisme, Marokkaanse Ministerie van MRE, en Office Nationale Marocain Tourism (ONMT)  willen dit gegeven nemen als leidraad of rode draad voor hun activiteiten voor het jaar 2016. Bezoek Marokko/Iamorocco samen met haar partners zal dit jaar en de komend jaar haar activiteiten zoveel mogelijk onder deze ‘vlag’ plaatsen. Het activiteitenprogramma van Bezoek Marokko/I amorocco en B2Benelux voor de komend jaar zal vanuit 50 jaar onderlinge banden aandacht schenken aan diverse aspecten van de cultuur, geschiedenis, tussen Nederland en Marokko.

Vanzelfsprekend staan we stil bij de ontwikkelingen van de toerisme, cultuur de afgelopen 50 jaar. We vinden het echter belangrijker om het oog gericht te houden op de toekomst; tenslotte bezoeken ruim 150.000 Nederlandse toeristen ieder jaar. Wat kunnen Marokkanen en Nederlanders van elkaar leren op cultureel, sociaal, economische gebied? De activiteiten moeten ervoor zorgen dat deze twee gemeenschappen een nieuwe kijk op hun relatie en hun gezamenlijke geschiedenis krijgen.

De ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Nederland biedt de mogelijkheid in elkaars geschiedenis, culturele rijkdom te delen en is bovendien een voorwaarde om deze geschiedenis op een nieuwe basis voort te kunnen zetten en een manier te vinden om een harmonieuze multiculturele maatschappij te verwezenlijken. Om dit project, dat de uitwisseling tussen deze twee gemeenschappen zal bevorderen, succesvol te laten verlopen, is het van doorslaggevend belang contacten te leggen, te ontwikkelen en te onderhouden met gemeenten, regio’s van beide landen.

‘50 Jaar Toerisme met Marokko’ heeft enerzijds als doel te laten zien hoe deze ontmoeting verlopen is en de belangrijkste gebeurtenissen daarvan in herinnering te brengen, anderzijds wil het de gezamenlijke geschiedenis herdenken en eren, door de organisatie van verschillende manifestaties in een aantal grote steden in Nederland en Marokko.

In 2016 zal Bezoek Marokko/ I amorocco samen met haar partners veel projecten starten. Op het gebied van taal, cultuur, economie, onderwijs en Toerisme in samenwerking met haar partners. Deze projecten zullen een impuls geven aan de relatie tussen Marokko en Nederland.

 

Festiviteiten 2016/2017 en 2018:

 

 • Startschot festiviteiten met de lancering van de portaal “Bezoek Marokko”, Rabat-Marokko.
 • Opening Tentoonstelling “Rue du Maroc”,Rabat-Marokko.
 • De lancering van 2de officiële gids over Marokko “Bezoek Marokko.
 • De lancering van de tentoonstelling ZieZo Marokko i.s.m Tropen Museum.
 • Souk Festival i.s.m Stichting Souk en Congetgebouw.
 • Djemaa el Fna-Eetplein – Rotterdam.
 • Vakbeurs “Marokko” i.s.m Touroperators.
 • Academie Jaar “Module Marokko” i.s.m Hogescholen Toerisme.
 • Publicatie onderzoek “ Vrijetijd gedrag voor jongeren Marokkanen”.
 • Een uitwisselingsprogramma voor Toerisme studenten naar Marokko i.s.m hogescholen.
 • Delegatiemissie “Morocco Experience” voor Nederlandse touroperators.
 • Delegatiemissie “Dutch Experience” voor Marokkaanse touroperators.
 • Marokko Expo “Marokko Totaal 2018”.
BM
BM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *